Groot aanbod aan garagedeuren

Ben jij je op dit moment aan het verdiepen in welke soorten garagedeuren er zoal zijn? Dan is het belangrijk dat je voor jezelf helder hebt waar de deur allemaal aan moet voldoen. Dat zijn vaak meerdere zaken dan je denkt. Daarnaast maakt het grote aanbod aan garagedeuren het er ook niet gemakkelijker op. Maar met de aspecten die we in dit artikel bespreken, kun je desondanks eenvoudig bepalen welke soort deur er het beste op jouw wensen aansluit.

Het gebruiksgemak van de garagedeur

Het gemak waarmee je de garagedeur kunt bedienen is voor veel mensen heel belangrijk. Toch wordt er vaak niet verder gedacht dan het op afstand kunnen openen van de deur. En dat kan later voor irritaties zorgen. Want stel bijvoorbeeld dat je een fanatieke fietser bent en je dagelijks meerdere malen de garage in en uit wilt. In dat geval is het erg prettig als je niet iedere keer de gehele deur hoeft te openen. Openslaande garagedeuren komen hierin tegemoet doordat je een van de deuren slechts een stukje hoeft te openen om de garage met de fiets in en uit te kunnen gaan.

De veiligheid van de deur

Vooral voor mensen die kinderen hebben is het van belang dat de kans op een ongeluk met de garagedeur zo klein mogelijk is. Kinderen hebben immers de neiging om overal hun vingers tussen te stoppen zonder na te denken over de mogelijke gevaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veren van de garagedeur waartussen de vingertjes knel kunnen komen te zitten. Er zijn echter deuren verkrijgbaar waarbij de veren zijn afgeschermd met een beschermkap. Ideaal en zeker geruststellend als ouder zijnde!
Maar ga ook na of een elektrische garagedeur automatisch tot stilstand komt wanneer er zich een persoon of een voorwerp tussen de deur en het grondoppervlak bevindt. Je moet er immers niet aan denken dat je kind of misschien wel jijzelf een keer onverhoopt knel komt te zitten.

Inbraak via de garagedeur

De garagedeur is vaak niet goed beveiligd met anti inbraakmaatregelen. Erg zonde, want als je hebt geïnvesteerd om de rest van je woning van anti inbraakmaatregelen te voorzien en vervolgens de garagedeur achterwege laat, is dat eigenlijk zoiets als dweilen met de kraan open. Onderzoek daarom in hoeverre de diverse garagedeuren van anti inbraakmaatregelen zijn voorzien.

Het gebruik van de garage

Het laatste punt dat we bespreken heeft niet zozeer direct betrekking op de garagedeur zelf, maar meer op het gebruik van de ruimte in de garage. Stel bijvoorbeeld dat je het prettig vindt om
regelmatig in de garage aan je auto te sleutelen. In dat geval is het in de winter erg koud wanneer de garagedeur niet geïsoleerd is. Bedenk dus goed wat je met de ruimte in de garage wilt doen en houdt daarbij rekening met of de garagedeur dus wel of niet geïsoleerd moet zijn.
Kom je er ondanks een uitgebreide oriëntatie op de verschillende deuren toch niet helemaal uit en weet je niet welke deur je nou moet kiezen? Dan is het verstandig om een garagedeur specialist om advies te vragen. Er zijn in Nederland meerdere speciaalzaken waar je vrijblijvend naar binnen kunt lopen om je te laten adviseren. Maak daar dus gebruik van als je er niet uitkomt!

Leave a Comment