Noodstroomvoeding

 

Noodstroomvoeding gaat van start zodra de reguliere voeding(netspanning van elektriciteit) uitvalt. Bij het over gaan op noodstroomvoeding worden er standaard 2 waarden bewaakt.

De frequentie, deze mag bijvoorbeeld niet onder de zes procent van de standaard frequentie vallen gedurende 2 seconden. De standaard frequentie wordt indexeert op 50Hz. Naast de frequentie waarde bestaat er ook de spanningswaarde. Deze mag in een bepaalde tijd maar, naar schatting, 10% afwijken van de gestelde waarde.

De noodstroomvoeding kan verzorgd worden door middel van UPS noodstroom of een noodstroomaggregaat. Een dergelijke noodstroominstallatie die zonder problemen de netspanning kan overnemen wordt ook wel een nobreak installatie genoemd. Het proces wordt hierbij ononderbroken overgenomen, vandaar het woord nobreak. Hiervoor wordt over het algemeen een combinatie van een noodstroomaggregaat en UPS toegepast. De UPS heeft als functie de voeding te verzorgen voor de beginnende minuten, waarna de noodstroomaggregaat het over kan nemen en vervolgens weer de UPS gaat voeden.

Leave a Comment