Voel je je veilig?

Uit een onderzoek van Plus Magazine onder 850 lezers van 50 jaar en ouderen blijken velen zich erg angstig te voelen met betrekking tot hun veiligheid. Niet alleen op straat maar zeker ook bang voor bijvoorbeeld een inbraak in de woning. De redenen van deze angst die zij ervaren is vrij verschillend, zo zijn ze wellicht zelf al het slachtoffer geweest of geven ze er aan dat ze het veel tegen komen in het nieuws. Sommigen voelen zich bijvoorbeeld kwetsbaarder omdat ze immobiel zijn.

Zo’n 60% doet de deur ‘s avonds niet meer open en zelfs meer dan de helft zorgde voor extra verlichten in en om huis, lieten hun sloten en deuren nakijken en hebben bijvoorbeeld een honkbalknuppel naast hun bed ter verdediging. Daarnaast letten ze erg op de veiligheid van hun woning en zijn actief bezig met inbraak preventie. Uw woning beveiligen? Er zijn enkele tips die meegegeven kunnen worden om beter te beveiligen:

  • Zorg er voor dat de huissleutel nergens rondslingert, ook niet onder de bloempot of onder de deurmat voor het gemak.
  • Schaf een kluis van goede kwaliteit en en berg hier al je kostbaaheden op.
  • Houd de buurt in de gaten, zo valt het sneller op als een onbekende zich op een vreemde manier gedraagt, deze kan wel eens op onderzoek uit zijn om te kijken waar makkelijk in te breken valt.
  • Hoewel je nog zo zeker bent van de veiligheid van je woning kun je er het beste een expert bij halen. Deze kan bijvoorbeeld zorgen voor het politiekeurmerk veilig wonen, zo weet je dat je woning helemaal optimaal beveiligd is.
  • Zorg voor een intercom of een spionnetje in de deur. Op die manier kun je goed zien wie er aanbelt en hoef je niet open te doen indien je het niet vertrouwd. Daarnaast zorgt het voor meer tijd om bijvoorbeeld de alarmdiensten in te lichten.
  • Als je op vakantie gaat kun je het beste een lichtschakelaar met timer inschakelen, de brievenbus laten legen en de gordijnen open en dicht laten doen. Dit geeft de indruk dat er gewoon iemand aanwezig is in de woning.

Leave a Comment