Inbraak voorkomen

Veel inbraken worden gedaan als de bewoners van huis zijn, vooral in de namiddag en in het tweede deel van de nacht wordt er het meest ingebroken. Vaak vergeet men dan ook juist in die delen van een dag de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. De meeste inbrekers komen via de achterkant van de woning, dit zorgt voor meer discretie maar vaak ook is de beveiliging hier het zwakste. Een zijraam, dakraam, achterdeur en voordeur zijn de meest inbraakgevoelige onderdelen van de woning.
Bij het beveiligen van een woning zijn er drie soorten maatregelen. Zo zijn er bouwkundige, elektronische en organisatorische maatregelen die genomen kunnen worden om uw woning te beveiligen. Het gaat er om bij organisatorische maatregelen dat je je woning zo min mogelijk aantrekkelijk maakt, zoals bij voorbeeld het scheppen van een bewoonde indruk en het goed bijhouden van je sleutel. Bij elektronische maatregelen gaat het om bijvoorbeeld een alarm of camera en bij bouwkundige maatregelen gaat het voornamelijk aan het weerstand bieden door het goed beveiligen van deuren, ramen en andere openingen met goede sloten en hang-en sluitwerk.
Het is erg belangrijk een goede structuur te krijgen in de beveiliging, vooral de kwetsbare punten dienen goed beveiligd te zijn. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan is het zaak zo snel mogelijk de politie te alarmeren en er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld slotenmaker Rotterdam een langskomt om alle schade zo snel mogelijk te herstellen en/ of te verbeteren om nieuwe inbraken te voorkomen.

Leave a Comment