Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Ieder wilt natuurlijk zo veilig mogelijk wonen. Hoewel veiligheid in je buurt natuurlijk vanzelfsprekend hoort te zijn gebeuren er nog vaak genoeg inbraken en overlast. Het hebben van een onveilig gevoel kan voor grote onrust zorgen, je niet thuis voelen in je eigen huis is erg moeilijk. Wacht daarom ook niet met het voldoende beveiligen van uw woning tot het te laat is amar neem direct actie indien dit nodig is.

Er zijn in Nederland vele PKVW-bedrijven, dergelijke bedrijven kunnen uw woning voorzien van een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zij kunnen u meer informatie geven over het aanpakken van inbraakgevoelige plekken in een woning en geven graag advies over de verschillende beveiligingsvormen. Indien uw woning een Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangt betekend dit dat de kans op inbraak daalt to 90%. Een geruststellende gedachte dus!

Het politiekeurmerk Veilig Wonen richt zich vooral op het tegengaan van gelegenheidsinbrekers zoals dieven die met een schroevendraaier de straat op gaan om te kijken waar deze gemakkelijk in kan breken. Ook heb je bijvoorbeeld dieven die snel via een open raam naar binnen glippen en snel iets meenemen wat niet van hen is. Ook zelf kun je al bepaalde maatregelen nemen om dergelijke inbraken tegen te gaan.

Leave a Comment