Voordelen van houtbouw

Tegenwoordig is het belangrijk om duurzaam te bouwen. Niet alleen omdat het financieel aantrekkelijk is vanwege een hoop subsidies, ook omdat het voor mensen een extra waarde kan zijn in hun levenswijze. Daarnaast oogt het ook aantrekkelijk en zorgt het voor een warme uitstraling.

Soorten houtbouw

Er zijn twee soorten houtbouw. Je kan kiezen voor massieve houtbouw, dan zijn de binnenmuren ook volledig van  hout gemaakt. Dan kan je zelf kiezen wat voor afwerking je aan de buitenkant wilt hebben. Dit zorgt ervoor dat je binnen een warme en landelijke uitstraling krijgt.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een houtskelet. Alleen het skelet bestaat dan uit hout. Dit zie je veel terug in traditionele gebouwen. Wanneer je bij een oudere boerderij binnenkomt zie je vaak dat de bewoners dit weer zichtbaar willen maken waar het vroeger weg gewerkt werd. Open balustrades worden binnen weer bloot gelegd, waar deze vroeger dienst deden als hooizolder bijvoorbeeld. Een aannemer Etten-leur is op dit moment bezig samen met partners om een oud monument te herstellen. Deze was voor 90% bouwvallig verklaard.  Nu zijn ze het aan het herstellen met het oog om de authentieke details weer bloot te leggen. Dit kan dus ook houtbouw zijn.

Praktische voordelen

De praktische voordelen van houtbouw zijn:

  • Energiezuinig en milieuvriendelijk
  • Droge bouwtechniek
  • Goed isolerend
  • Snelle bouwmethode

Leave a Comment