Bouwsector groeit dit jaar

Het economisch bureau van ING stelt afgelopen dinsdag dat de bouwproductie dit jaar met 3,5 procent groeit. Vorig jaar is de bouwproductie, in tegenstelling tot dit jaar, gekrompen met 4,5 procent. Het gaat de goede kant op dus volgens de bank. ING is daarmee wel iets enthousiaster dan het Economisch Instituut voor de Bouw. Volgens ING zullen alle sectoren van de bouw herstellen.

Bouw van nieuwe woningen groeit 4,5 procent, in tegenstelling tot een daling van 8 procent vorig jaar. Dit is goed nieuws voor de woningmarkt, wanneer er meer woningen gebouwd worden zullen er ook weer meer mensen gaan verhuizen. De verkoop van woningen stijgt de laatste maanden ook ontzettend hard in vergelijking met vorig jaar. Naast de groei in de nieuwbouw zal er ook meer onderhoud worden gepleegd en wordt er meer gewerkt aan infrastructuurprojecten. ING spreekt over een ‘ontluikende lente in de bouwsector’.

Groei bouwsector goed voor bouwopleidingen

De groei in de bouwsector is gezond voor Nederland. Niet alleen voor de economie, maar ook voor het aantal leerlingen in de bouwsector. De aanmeldingen op bouwopleidingen lopen steeds terug. Wanneer er meer toekomstperspectief is voor jongeren die in de bouw willen werken zullen zij ook sneller voor de bouw kiezen. Door de economische crisis en de moeilijke tijd voor de bouw is een bouwopleiding niet heel aantrekkelijk meer. Nederland heeft echter wel vakmannen nodig in de bouw.