Volautomatisch zagen

Wanneer je een machine zoekt voor volautomatisch zagen is er nu een ideale manier op de markt. Er is een nieuwe dubbel koloms volautomatische bandzaagmachine van fabrikant Istech. Onder de volautomatische zagen een ware parel. In Nederland werd deze gepresenteerd tijdens de METAVAK.

Bij de zaagmachine is het materiaaloplegvlak bij de zaagklem geheel gesloten. Hierdoor wordt het gemakkelijker om korte stukken te zagen en maakt het deze geschikt voor bijvoorbeeld verspanningsbedrijven. De spanenafvoer bestaat uit een aangedreven spanentransporteur waarbij je de snelheid traploos kan instellen. Het onderhoudsarme systeem is zelf leverbaar met een rollenbaan en kan daarnaast ook worden gemonteerd op een bestaande rollenbaan.

De machine beschikt over een gietijzeren zaagbeugel die langs twee kolommen lineair kan bewegen. De aansturing van de machine is hydraulisch en de machine kan zelfs uitgevoerd worden met een volledig hydraulisch laadmagazijn. De machine is daarnaast uitgerust met een aangedreven spanenborstel met een flinke koelwaterinstallatie waarbij een handig schoonspoelpistool is bevestigd. Een ideale machine dus!

Leave a Comment